Nieuwsarchief (2015 en ouder)

AANGEBODEN: STALLING + TRAINING VOOR UW PAARD
HS Dressuurtraining heeft stallen vrij! Wilt u uw paard verder laten door trainen, laten uitbrengen op dressuurwedstrijden, corrigeren, of verkoop klaar maken?? Ik heb plek vrij! Uw paard komt elke dag buiten en wordt serieus getraind en opgeleid.

Voor vragen en de kosten e.d: mail naar info@hsdressuurtraining.nl of bel 0623777041.Heel erg trots op mijn leerlingen!
21-11-2015
Vandaag heb ik les gegeven aan Dominique Dost en Robin Bouwer.. Het leuke is dat Robin springles krijgt van Dominique, en van mij dressuurtraining. Dominique houdt haar jonge en oudere springpaarden fit tijdens mijn lessen. Op de foto Robin met Charmed One (Z dressuur) en Dominique met Noodles (int springpaard). Beide meiden en hun paarden zijn super gemotiveerd en fijn om te trainen!

Daarna ben ik afgereisd naar Rijssen waar Ilse Lindenschot met haar Macrider Cicero een super proef neerzette in de Z1 dressuur. Ze wonnen, net als vorige week, een 1e prijs met wederom 223 punten. En het kan nog veel beter! Ben super trots op Ilse en Cicero, ze trainen er hard voor.

Vorige week maakte Mirijam van Mal met haar merrie Anaïs hun debuut in de M1 dressuur en wisten deze meteen te winnen met mooie punten. Gefeliciteerd!Selectiewedstrijden zijn van start gegaan
07-11-2015
Vorig weekend reed Lydia Maris met haar mooie merrie Evira (v. Gribaldi) de eerste selectiewedstrijd in de L2 in Vragender. Zij wonnen een 3e prijs met 192 punten!

Ik ging ook pad met HS Eisenhower voor de eerste selectie in de L2 in Brummen. Hij won een 6e prijs in een groot deelnemersveld.

Leerling Ilse Lindenschot heeft de start in de Z1 gemaakt in Zevenaar met haar pony Cicero waar ze twee dikke winstpunten behaalden en echt twee knappe proeven neer hebben gezet. SUPER!Geslaagde week: HS Eisenhower en leerlingen weer in de prijzen!
03-10-2015
Wat een gaaf werk heb ik! Fanatieke leerlingen, fijne paarden, van begin niveau tot al wat hoger; iedereen begeleid ik met veel plezier.

Gisteravond ben ik naar Heeten geweest waar Manon Top met Exclusive naar een 2e prijs reed tijdens de eerste indoorwedstrijd in Heeten met 189 punten in de L1. Vandaag maakten zij hun L2 debuut, weer in Heeten waarmee ze meteen een hele goede score van 195 punten behaalden!! Super mooi debuut! Gefeliciteerd!

Vandaag mocht HS Eisenhower weer mee naar Vorden op de mooie accommodatie van dressuurstal Seren. Hij liep twee nette proeven welke beloond met 191 en 193 punten welke goed waren voor een 2e en 3e prijs en mooi jury commentaar.

Leerling Mirijam van Mal deed het nog even dunnetjes over en sloot haar laatste keer L2 af met haar merrie Anaïs met super punten: 208 en 205 en mocht twee keer het oranje lint op halen. Super gedaan!

Daarna de middag afgesloten met Annette Dijkstra en Willem Dijkstra die morgen hun 2e oefenwedstrijd zullen gaan rijden in Zevenaar. Heel veel succes!HS Eisenhower 2 x 3e bij Dressuurstal Seren in Vorden
26-09-2015
Vandaag mocht Eisenhower mee naar de super mooie accommodatie van Dressuurstal Seren in Vorden. Het voelde een beetje als een thuis wedstrijd, het is maar 5 minuutjes rijden met de trailer. Helaas hadden we tijdens de proeven niet helemaal de afstemming die ik graag had gewild. Maar de jury's beloonden het nog mooi met twee maal een 3e prijs met 192 en 186 punten.

Ook Esmé Nijland reed mee in de klasse L2 dressuur in Vorden. Haar sympathieke merrie Viavai(v. Gribaldi) had er zin in en Esmé reed twee keurige proeven. Dit was pas hun 2e wedstrijd en na een tijdje niet gestart te kunnen hebben kon het niet mooier dan dit: ze wonnen twee maal een 1e prijs met 202 en 195 punten. SUPER GEDAAN!HS Eisenhower loopt finale Zilveren Ster in Haaksbergen!
20-09-2015
Na een tijdje even geen wedstrijden heb ik HS Eisenhower eerst een welverdiende vakantie gegeven en daarna rustig op gepakt en klaar gemaakt voor de L2/M1 dressuur. Hij heeft vrijdag zijn debuut gemaakt in de L2 dressuur tijdens de Zilveren Ster in Haaksbergen. Een super mooi en leuk meerdaags concours om aan mee te doen! We hadden mindere proeven, wat betere proeven en goede proeven met als zaterdag een super proef in de stromende regen met 198 punten en een eerste prijs. Door het winnen van deze proef mochten we zondag finale rijden. 3 dagen achter elkaar was voor hem net wat veel en onze ring liep bijna een half uur uit. Dit was jammer.. In de 191 en 179 punten kon ik me dan ook prima vinden. Eisenhower heeft zich keurig gedragen en veel gezien en geleerd en kreeg veel complimenten; het is en blijft een echte blikvanger!


Manon Top en Exclusive winnen in Luttenberg!
13-09-2015
De halfbroer van HS Eisenhower; Exclusive, heeft vandaag een mooie eerste en tweede prijs behaald met Manon Top tijdens hun laatste buitenwedstrijd in Luttenberg. In de klasse L1 dressuur behaalde de combinatie 196 en 204 punten!

Ze zullen zich nu gaan richten op de L2 dressuur voor het indoorseizoen.
Mirijam van Mal en Anaïs een super come back op Dressuurstal Seren in Vorden
12-09-2015
Sinds ongeveer 2 maanden lest Mirijam van Mal met haar stoere merrie Anaïs (v. Skydancer) bij mij. Ze hadden even een wedstrijdpauze en zijn vandaag na 4 maanden weer gestart op de super mooie accommodatie van Dressuurstal Seren in Vorden. Ze reed 2 sterke proeven in de klasse L2 met haar fijne sensibele merrie welke beiden een 2e prijs opleverden met 195 en 201 punten. Goed gedaan!!!Manon Top en Ilse Lindenschot doen goede zaken op de kampioenschappen!
11-09-2015
Een beetje laat, maar zeker het melden waard.
14 augustus reed Manon Top met haar knappe Exclusive (v.Zhivago) een super eerste proef op de Overijsselse kampioenschappen in de klasse L1 paarden waar ze bovenaan werden geplaatst door de jury"s. Ontzettend mooi om te zien hoe Manon het afgelopen jaar heeft ontdekt hoe ze het beste uit haarzelf en haar paard kan halen en om weer vertrouwen te krijgen, en dan wordt dat zo gewaardeerd door de juryleden. Ik ben apetrots op hen! In de finaleproef was de pijp leeg bij Exclusive en kon Manon hem niet meer scherp aan de hulp krijgen zoals ze dat graag had gewild. Ze behaalden wel ruime winst en een 11e plaats. Super gedaan!

Ilse Lindenschot mocht na haar super 2e prijs op de Gelderse Kampioenschappen in de M2 D/E aan de start komen op de hippiade in Ermelo. Ze reed een super proef waarbij de drafonderdelen extra waren. Helaas kreeg Macrider Cicero wat spanning in het galopgedeelte omdat er naast haar proef geklapt werd voor een prijsuitreiking. Toch was Ilse heel tevreden en haalden ze een mooi percentage van 64,33% en werden hiermee 8e van de 32 deelnemers!Ilse Lindenschot en Cicero 2e op de Gelderse Kampioenschappen!
02-08-2015
Vandaag heeft Ilse Lindenschot een super resultaat behaald met haar talentvolle pony Macrider Cicero. Ze werden op een haar na geen Gelders Kampioen, ze wonnen een super 2e prijs in de klasse M2 dressuur. We gaan nu thuis door trainen voor het Nederlands Kampioenschap waar ze eind augustus zullen starten. Ik ben super trots op beiden!!!Heel erg trots op mijn leerlingen!
14-07-2015
Dit outdoorseizoen laten mijn leerlingen zich van hun beste kant zien. Gedreven amazones die graag willen leren!

Ilse Lindenschot heeft zich voor de Gelderse Kampioenschappen geplaatst met haar pony Cicero in de klasse M2 dressuur. Bij de paarden heeft Manon Top een super laatste selectie gereden in de klasse L1 met Exklusive (v. Zhivago). Ze werden 4e met 190 punten en 1e met 207 en ook afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen! Maartje Boekholt heeft inmiddels met Jenson (v. Johnson) twee keer M1 gestart en wist alle vier de proeven mooie winst te behalen. Sandra Kamping Freriks verschijnt weer in de ring met de moeder van Jenson, Caletta, en boekt een mooie vooruitgang in de training en dit is ook terug te zien aan de winstpunten op wedstrijden in de klasse L2. Ook Lydia Maris blijft goed presteren met haar mooie merrie Evira (v. Gribaldi). De afgelopen 2 wedstrijden behaalden zij twee maal een 3e prijs met ruime winstpunten in de klasse L1 dressuur.

Ook de andere leerlingen die (nog) geen wedstrijden rijden trainen fanatiek door en ik geef ze met veel plezier les! Ik ben super trots op iedereen!!!Spannende laatste selectiewedstrijd in Zutphen
05-07-2015
Heerlijk gereden vandaag op de laatste selectie in Zutphen! HS Eisenhower(v. Zhivago) deed weer super zijn best. De selectieproef 3e prijs (net 1 puntje achter de ex. nr 1 en 2) en de tweede proef ging nog een stukje beter met 206 en een 1e prijs! Helaas hadden we dit seizoen wat pech onderweg en een selectie gemist.. we staan nu 1e reserve voor deelname aan de gelderse kampioenschappen..spannend.Niet helemaal scherp op de Almelose Ruiterdagen
30-06-2015
HS Eisenhower vond de ringen wat spannend vandaag in Almelo en we hadden niet helemaal een fijne afstemming, maar haalde nog een mooie 5e prijs met 198 punten tijdens de Almelose Ruiterdagen! Weer een ervaring rijker en ontzettend blij met hoe braaf hij zich gedraagt. Nu weer even oefenen voor dat beetje extra!

Eisenhower loopt naar een record in Heeten!
23-06-2015
Gisteren een record gereden met HS Eisenhower in Heeten met 214 en 1e prijs en hoogste dagscore! Hij begint me nu steeds beter te begrijpen in de proef en wat er nou precies van hem verwacht wordt tussen die bordjes. De andere proef behaalden we ook een mooie score van 199 punten. Met dank aan Trinity Equine voor mijn super zadel! Ook Lydia Maris deed goede zaken in Heeten. Ze moest in de stromende regen met haar merrie Evira. Maar niet voor niks, want ze wonnen een mooie 3e prijs met 192 punten. Zaterdag reed leerling Ilse Lindenschot (hier op de foto afgebeeld) met haar pony Cicero naar 2 keer een overwinning in de M2 dressuur tijdens de selectie in Eerbeek met 187 en 197 punten. Ze zijn hiermee geselecteerd voor de Gelderse kampioenschappen. Super gefeliciteerd!Lydia Maris en Evira hebben stijgende lijn te pakken
10-06-2015
Vanavond ben ik naar de leuke avondwedstrijd in Markelo geweest, bij manege Snorrewind. Lydia Maris startte hier in de L1 met haar knappe merrie Evira (v. Gribaldi). Ze hadden bij het binnen komen meteen een 8 te pakken! Super trots op Lydia en "Eefje", ze behaalden een 4e en 3e prijs met 189 en 198 punten. Gefeliciteerd!HS Eisenhower en Adventure presteren goed
06-06-2015
Deze week ben ik met beide ruinen op pad geweest. HS Eisenhower liep dinsdagavond naar een nette 3e prijs met 197 punten in Eerbeek in de L1. Vandaag kwam ik met Adventure aan de start in Marienheem en won ook een 3e prijs in de Z1 met 211 punten. Leerling Manon Top had ook 2 maal prijs vandaag in Marienheem met Exklusive (v. Zhivago) en 2 dikke winstpunten!


Zhivago broertjes beiden een 3e prijs vandaag!
23-05-2015
Vandaag hebben Eisenhower (Zhivago x Clint Eastwood) en Exklusive (Zhivago x Sandro Hit) allebei gestart in de L1 in Schalkhaar. voor Manon Top en Exklusive was dit de selectie. Hierin wonnen ze een 3e prijs met 201 punten! Eisenhower wist in de andere proef een 3e prijs te winnen met 199 punten.. ze zijn dus aan elkaar gewaagd! :)) Knappe paarden!
Maartje en Jenson sluiten L2 winnend af
18-05-2015
Leerling Maartje Boekholt blijft knap presteren met de fijne ruin Jenson (v. Johnson). Ze reden voor de laatste keer in de L2 in Dinxperlo en wonnen wederom een eerste prijs met 203 punten en een 5e prijs met 188 punten. Gefeliciteerd! Op naar de M1.
Leerlingen presteren goed
03-05-2015
Gisteren heb ik na de wedstrijd nog met Maartje Boekholt en Jenson (v. Johnson) getraind voor hun wedstrijd van vandaag. Deze knappe ruin is gefokt en in eigendom van Sandra Kamping-Freriks. Deze combinatie boekt steeds vooruitgang. Ze werden 1e met 201 punten in de L2! Super gefeliciteerd!


Ook het harde werk van Vivian Sluis en haar merrie Zarantella werpt zijn vruchten af. Ook zij kwamen uit in de klasse L2 paarden en wonnen een 2e prijs met 192 punten. Trots op hen!

En op de foto: het halfbroertje van Eisenhower, Exclusive, reed op Koningsdag twee dikke winstpunten voor de eerste keer in de L1 met zijn eigenaresse Manon Top. Super!

HS Eisenhower weer in de prijzen!
03-05-2015
Gisteren stond de eerste selectiewedstrijd voor kring Berkel-Ijssel op het programma in Loenen. Ik kwam met HS Eisenhower aan de start in de L1. Ik was heel erg tevreden. Eisenhower is enorm veranderd. Hij laat zich steeds beter bewerken en doet echt zijn best voor mij en begint me te begrijpen. Een heel groot paard met een klein hartje en goud eerlijk. De 1e proef resulteerde in een 5e prijs met 199 punten. De tweede proef was de afstemming nog een stuk beter, hier werden we 3e met 197 punten.

HS Eisenhower wint in Diepenheim!
19-04-2015
Van onzeker paard naar stoer paard! Vandaag behaalde HS Eisenhower op zijn 3e wedstrijd een 2e en 1e prijs in Diepenheim met 195 en 208 met 10 punten los van nr 2 en hoogste dagscore. Adventure ook weer winst in de Z1 en leuk commentaar! Leerling Vivian Sluis was heel tevreden over haar rit in Wenum Wiesel en nam ruime winst mee naar huis.


CH Vorden: buitenseizoen van start!
11-04-2015
Super gaaf. Na een tijd uit de wedstrijden te zijn geweest heb ik vandaag weer een start gemaakt met 2 paarden op CH Vorden van onze vereniging. Eerst was het de beurt aan mijn nieuwe trainingspaard Adventure. Ik rij hem nu 5 weken, misschien een beetje vroeg maar ik wilde de gok gewoon wagen en ben met hem Z1 gestart. We wonnen een 5e prijs van de klasse Z1+ Z2 met 211! Daarna mocht HS Eisenhower op zijn eerste buitenwedstrijd starten in de L1. De eerste proef zat ik zelf erg te prutsen, de tweede proef een 2e prijs met 207 punten!!! Super trots op deze 2 toppers en nu vooral weer in het ritme komen en km's maken. Ook leerlingen hebben goed gereden Maartje Boekholt won met Jenson (v. Johnson) een 2e prijs in de L2 en bij de ponies reed Indy Vruggink twee nette proeven in de L1 en behaalden 2 dikke winstpunten, net buiten de prijzen. Goed gedaan!! Pap, mam, Henk en Magda ter Meer heel erg bedankt voor het helpen!!


Super trots op leerlingen!!! Een super come-back na 3 jaar wedstrijd stop voor Maartje Boekholt en Jenson
04-04-2015
Geduld en doorzettingsvermogen zorgen uiteindelijk dat alles op z'n plek valt! Maartje Boekholt heeft met de fijne 9 jarige ruin Jenson (v. Johnson) vandaag een super come-back gemaakt na 3 jaar wedstrijd stop. De twee kwamen uit in de L2 dressuur in Vaassen en wonnen beide proeven met 198 en 197. Ontzettend trots! Ook Manon Top gaat met sprongen vooruit. Met de halfbroer van HS Eisenhower, Exclusion, heeft ze veel geoefend de afgelopen maanden en verscheen ze na een tijdje ook weer de ring in. Ze wist de afgelopen 2 wedstrijden alle vier de proeven dikke winst te rijden met haar zwarte parel! Goed gedaan Manon!


Debuut HS Eisenhower
16-02-2015
De kop is eraf! En ik heb er duidelijk een interessant projectje bij! HS Eisenhower liep gisteren zijn eerste wedstrijd in Vragender (L1) in een groot deelnemersveld. We wonnen een 9e prijs met 193 punten in de eerste proef. Heel fijn jury commentaar gekregen wat ook nog paste bij mijn gevoel! 2e proef was de benzine leeg, toch even als oefenrondje mee gepakt. Dit hadden we 3 maanden geleden niet verwacht. Nu werken aan vertrouwen en duidelijkheid! Pap en mam bedankt voor het helpen en uiteraard de eigenaren in het vertrouwen in ons.

Update 2015!!
12-02-2015
Naast de werkzaamheden voor Accent Music en modellenwerk, heb ik de afgelopen maanden veel gewerkt voor HS Dressuurtraining wat ik een klein jaar geleden heb opgezet. Nieuwe leerlingen, nieuwe paarden, interessante projecten en nog veel meer leuke ideeen die we gaan uitwerken in het vooruitzicht! Een overzicht:- Eisenhower (Zhivago x Clint Eastwood) staat sinds november bij mij op stal. Samen met de eigenaren hebben we besloten Eisenhower aan te houden en zal ik hem gaan uitbrengen op dressuurwedstrijden!
- Leerling Manon Top en tevens eigenaar van Eisenhower, rijdt zelf de knappe halfbroer van Eisenhower: Exclusive; een 5,5 jaar oude Zhivago x Sandro Hit. Ze boeken veel vooruitgang tijdens de lessen en zullen binnenkort ook gaan starten.
-Sinds september 2014 leid ik een jonge Totilas x Flemmingh merrie op. Ze wordt dit jaar 4, ontwikkelt zich netjes aan de longe, loopt braaf mee door het bos en wordt van het voorjaar zadelmak gemaakt. Ze is heel sensiebel maar heel fijn. Ze krijgt alle tijd die ze nodig heeft van haar eigenaresse: dit is heel prettig samenwerken!
Haar halfzus, een 6 jarige Gribaldi x Flemmingh laat haar super talenten zien tijdens de lessen met haar eigenaresse.
-Leerlinge en springamazone Dominique Dost heeft haar jonge merrie Floriona verkocht aan springstal van der Vleuten. Het was geweldig om met deze merrie en Dominique te trainen en we zullen vast nog wat van deze talentvolle merrie horen. Van de week liep de andere topper van Dominique, Noodles (Polydox x Ekstein) zich als internationaal springpaard mooi uit te sloven in mijn (dressuur)les. Dominique boekt heel veel vooruitgang en is ontzettend fijn trainbaar!
- De merrie Viavai (Gribaldi x Lux) die ik vorig jaar getraind heb heeft met haar nieuwe eigenaresse en tevens leerling hun eerste winst behaald in de L2 dressuur. Ze zijn een super combinatie.
-Familie Dijkstra (moeder, vader, en dochter) lessen al jaren bij mij en ik geef ze nog steeds met veel plezier les en ze gaan goed vooruit!
- Cynthia en Zarola zijn weer fanatiek van start gegaan en lessen 2 keer per week bij mij en we gaan rustig naar de wedstrijden toe werken.
Ook Maartje en Sandra zullen na een wat rustige winterperiode de lessen weer oppakken met hun twee knappe ruinen.
- Morgen ga ik naar een nieuwe leerling op de mooie accommodatie Riant in Beekbergen en daarna door naar fanatiekeling Vivian Sluis die ik met haar wedstrijdmerrie en een jonge troef zal lesgeven in Ermelo.
- Volgende week heb ik nog een nieuwe leerling in Vorden die de eerste les zal gaan volgen.Het is fantastisch om zo het nieuwe jaar in te gaan en om mijn passie en opleidingen te kunnen overbrengen en toe te passen aan gemotiveerde amazones en ruiters, om zelf te mogen lessen bij een super trainer, bijscholingen te volgen, want ik wil natuurlijk zelf nog veel en veel beter worden!Diploma Instructeursdiploma Wedstrijdsport dressuur in ontvangst genomen
01-10-2014
Gisteren mocht ik mijn Instructeursdiploma Wedstrijdsport dressuur in ontvangst nemen. Yes!

Lianne Remmelink en Orchard Tsechov blijven goed presteren
30-09-2014
Na een verdiende vakantie periode heeft Lianne de wedstrijden met Orchard Tsechov weer gestart. We hebben deze zomer extra veel aandacht besteed aan houding- en zit en het constante beeld. Het is leuk om terug te zien dat de jury's dit zien en waarderen. De combinatie haalde een mooie 2e prijs in de M1 dressuur met 190 punten en de tweede proef heeft ze HC gereden en daar behaalden ze een super score van 203 punten. Gefeliciteerd!


Geslaagd voor de KNHS Instructeursopleiding Wedstrijdsport Dressuur!
14-09-2014
Afgelopen jaar heb ik meerdere modules gevolgd voor de Instructeursopleiding Wedstrijdsport Dressuur. Eigen rijden op ZZ Licht niveau, lesgeven, theorie examens en een portfolio schrijven waren de onderdelen van deze opleiding. Deze week kreeg ik het super nieuws dat ik geslaagd ben. 30 september mag ik het diploma in ontvangst nemen. De anderen die ook geslaagd zijn gefeliciteerd!


Verslag clinic "Zelfvertrouwen krijgen in het zadel- zo doe je dat!"
14-07-2014
Vandaag heb ik in samenwerking met Sportpsychologe dr. Inga Wolframm een clinic gegeven met als thema " Zelfvertrouwen krijgen in het zadel- zo doe je dat". Verschillende belangrijke en nuttige informatie kwam aan bod wat betreft mentale training welke je kunt gebruiken voor het rijden in het algemeen of tijdens wedstrijden. De vier elementen om je zelfvertrouwen te verbeteren werden besproken en toegelicht: 1. Eigen prestatie, 2. Inspiratie door anderen, 3. Feedback, 4. Lichaamsgevoel. Naast een theoretische presentatie heb ik Travoltasson gezadeld om verschillende elementen in de praktijk te laten zien onder begeleiding van Inga Wolframm. De bezoekers luisterden aandachtig naar het verhaal van Inga en vonden het een zeer geslaagde avond, net als wij!


Leerling Lianne Remmelink kringkampioen M1
07-07-2014
Trots op mijn leerling Lianne Remmelink en haar pony Orchard Tsechov! Afgelopen zaterdag hebben zij hun laatste selectie gereden in de klasse M1 dressuur. Lianne was heel tevreden en ze wonnen een 2e prijs met 191 punten. Door haar goede prestaties van de vorige selectiewedstrijden is zij kringkampioen M1 geworden! Nu komt er even een rustige periode aan (dat hebben ze beiden wel verdiend) en zullen zij in augustus van start gaan op de Gelderse Kampioenschappen.


Geslaagd voor het examen Lesgeven!
27-06-2014
Yes!! Ik ben geslaagd voor de module Lesgeven voor de KNHS Instructeursopleiding Wedstrijdsport ("Orun niveau 4"). Ik moest twee combinaties lesgeven op ZZ Licht niveau. Ik heb leuk commentaar en fijne tips mee gekregen! Zelf moest ik ook mee rijden met Viavai in een les van een mede cursist. Viavai deed weer super haar best!
Leerlinge Lianne Remmelink blijft goed presteren
18-06-2014
Leerlinge Lianne Remmelink blijft zich goed ontwikkelen met haar pony Orcard Tsechov! 8 juni reden zij mee met de Mac Rider cup selectie op de mooie accommodatie van PSV Lichtenvoorde in de klasse M pony's. We hadden die week extra veel geoefend op het mooie stille beeld van zowel amazone als pony. Lianne was erg tevreden met hoe het ging en ze kregen een mooi protocol terug en zijn geselecteerd voor de volgende ronde: de 8e finale!

Het weekend erop, 14 juli, reed Lianne haar derde selectiewedstrijd in de M1 In Zeddam. In de selectieproef wonnen ze een 3e prijs met 185 en de tweede proef wonnen ze een 1e prijs met 198 punten! Ook met haar springpony Moby deed ze goede zaken en wist ze het M springen winnend af te sluiten als enige foutloze.

Lianne Remmelink en Tsechov twee succesvolle wedstrijden achter de rug!
01-06-2014
Lianne Remmelink heeft afgelopen maand weer knap gepresteerd met haar E- pony Orchard Tsechov in de klasse M1 dressuur. 17 mei reden ze een wedstrijd in Loerbeek waar ze een 3e prijs behaalden met 193 punten. Gisteren reed Lianne een zeer sterke proef in Hemmen waarbij de combinatie de concurrentie ver achter zich liet met een 1e prijs met 199 punten. GOED GEDAAN!Nieuws Archief

Lianne en Tsechov winnen eerste selectie!
10-05-2014
Lianne Remmelink heeft vanmorgen met haar pony Orchard Tsechov een super eerste selectie gereden in Hengelo. De combinatie kwam uit in de M1 dressuur, dit was voor hun samen nog maar hun derde M1 wedstrijd en ze wisten de selectieproef te winnen met 193 punten! De tweede proef heeft Lianne ook goed gereden en wonnen ze een 2e prijs met 186 punten. We waren met z'n alleen helemaal nat geregend, maar dat was het zeker waard. Lianne gefeliciteerd, ik ben trots op jullie!Laatste stagedag bij Dressuurstal Bax-Goris in Gendt
07-05-2014
Afgelopen maandag heb ik mijn laatste stage-dag gehad bij Dressuurstal Bax-Goris in Gendt. Voor de KNHS Instructeursopleiding Wedstrijdsport heb ik onder begeleiding van Bart Bax lessen gegeven op de super mooie accommodatie van hem en zijn vrouw Ilona. Ik ben heel trots op mijn leerlingen en heel blij met de fijne tips die Bart me heeft meegegeven!


Centrale dag Instructeursopleiding: Didactiek en Mentale Begeleiding:
12-04-2014
"Wat ben jij voor persoon? Hoe leer jij? Hoe kom je erachter hoe andere mensen en paarden in elkaar zitten en hoe zij leren? Hoe breng je iets over op verschillende type mensen? Ben je je bewust van je lichaamshouding?" - al deze onderwerpen kwamen vandaag aan bod tijdens de laatste centrale dag van de KNHS Instructeursopleiding als onderdeel van de module Lesgeven. Het was een hele leerzame dag met essentiele onderwerpen! Zeker iets als instructeur om bewust van te worden!

Lianne en Tsechov winnen M1 debuut!
05-04-2014
"Een goede voorbereiding is het halve werk" Dat was vandaag wel van toepassing! Vanmorgen heeft Lianne Remmelink met haar pony Orchard Tsechov het M1 debuut gemaakt tijdens hun eerste outdoorwedstrijd van 2014 op het mooie terrein bij Kasteel Vorden. De afgelopen weken hebben we veel aandacht besteed aan het mooi en consequent afwerken van de proeven en het constante beeld en de aanleuning. Dit kwam vooral in de tweede proef al mooi tot uiting. De proeven werden beloond met een 1e en 2e prijs met twee maal winst! Super gefeliciteerd! Goed gedaan!

Geslaagd voor theorie examen aankoopbegeleiding & gezondheids- en voedingsadvies!
22-03-2014
Vandaag vond het mondelinge theorie examen plaats voor het onderdeel "Horsemanship" van de KNHS Instructeursopleiding. Afgelopen weken hebben we meerdere centrale dagen in Lunteren gehad waar we lezingen en workshops volgden van experts uit de paardenwereld: dierenartsen, hoefsmeden, manueel artsen, keuring-meesters gespecialiseerd op exterieur en aankoopadvies. Tijdens het theorie examen werd er van ons verwacht kennis te hebben van deze verschillende onderwerpen: Waar kijk je naar als je een aankoopadvies voor een klant doet? Heb je genoeg verstand van het exterieur, het bewegingsmechanisme, de gezondheid en voeding van het paard? Omdat ik de vierjarige opleiding Equine, Leisure and Sports heb gedaan waar deze onderwerpen ook aan bod kwamen was het voor mij niet geheel nieuw, maar toch goed om het geheugen weer even op te frissen. Ik ben geslaagd voor het examen!