Nieuws

6e Prijs in de finale van de Devoucoux rijstijlcompetitie met HS Isabeau!
17 februari 2018

Meer dan 200 deelnemers deden mee aan deze competitie. Vandaag mochten Isabeau en ik ons beste beentje voort zetten tijdens het rijden van een proef op de mooie accomodatie van Hippisch Centrum Harmelen. Dit was voor Isabeau de eerste keer dat ze een proef liep. Dat was ook nog wat te zien aan onze afstemming en afwerking. Desalniettemin vond ik dat ze zich goed liet bewerken op ander terein en dat is belangrijk! We kregen een mooie score van 191,5 van de ene jury en 201,5 van de andere jury bij C met veel complimenten over Isabeau haar talent voor de toekomst.

Uiteindelijk mochten we in een sterk deelnemersveld met veel sympatieke ruiters en amazones de 6e prijs in ontvangst nemen! Gaaf! Andele Brenninkmeijer en Maarten van Stek bedankt voor deze leuke gezellige en mooie competitie!Valerie Aaldering is op dreef!
10 januari 2018

Wat een mooi begin van het nieuwe jaar voor Valerie Aaldering en haar pony Sytse. De laatste selectie van kring Berkel-Ijssel wonnen ze in de M1 met 202 punten en ze mochten de prijs voor reserve kringkampioen in ontvangst nemen! Daarnaast zijn ze geselecteerd voor het KNHS Belofteplan van Gelderland! Na 5 lessen van Arnold Veldhoen en een super sterk gereden evaluatieproef waar ruim boven de 200 punten voor gegeven werd, krijgt ze nu de kans verder te trainen, en meer te leren over ook andere thema's zoals mentale weerbaarheid, flexchair, etc. Super dat het Belofteplan dit mogelijk maakt om de jeugd te stimuleren en kennis over te brengen om nog bewuster met de paardensport bezig te zijn! Maar nu eerst: op naar de Gelderse Kampioenschappen!Powervrouw Sandra Kamping Freriks
9 januari 2018

Ik kan alleen maar respect hebben voor mijn leerling Sandra, bewogen maanden achter de rug vanwege borstkanker. Ondanks alle behandelingen blijft zij altijd optimistisch en doortrainen op haar lieve Jenson, die haarfijn aan voelt wanneer hij zijn best moet doen voor haar. En anderzijds weet Sandra precies wat haar paard nodig heeft. Het is heel mooi om als trainer dit vanaf de zijlijn te aanschouwen en aan te vullen waar nodig. Sandra en Jenson hebben zich geplaatst voor de Gelderse Kampioenschappen, zelfs met een selectie minder gereden. San, een diepe buiging voor jou en Jenson. Waar een wil is, is een weg. We gaan ervoor!HS Isabeau elite!!!
21 december 2017

Vandaag heb ik HS Isabeau (Charmeur x Sandro hit, 4 jaar) in Zoelen voor de Ibop gestart. Ze kreeg mooie scores met o.a een 8,5 voor haar galop en een gemiddelde van 78,50 waardoor ze elite is verklaard! Trotse eigenaar!Mijn gouden prinses! (Charmeur x Sandro hit)
16 december 2017

Vandaag haar eerste "optreden" tijdens de Devoucoux rijstijlcompetitie op de prachtige accomodatie in Vorden bij Dressuurstal Seren. We behaalden vandaag de hoogste score! Complimenten over Isabeau en over mijn rijstijl/zit, maar ook zeker bruikbare tips meegekregen van Jean-René Luijmes en Maarten van Stek waar ik zeker wat mee kan en ga doen! Op naar de finale!Indoorseizoen van start, eerste selecties begonnen- leerlingen winnen!
13 november 2017

Marit Arts Arts reed met haar toppertje Twinkel op hun M1 debuut meteen naar een eerste prijs met een ruime winstpunt, super knap!

Fleur Stevens start pas net met de sympatieke new forest pony Havehoeve's Floris op wedstrijd en ze doen het super. Met meerdere 1e en 2e prijzen op verschillende wedstrijden hadden ze vorig weekend ook weer een top wedstrijd in Hengelo met super punten 195 en 200,5 en 2 eerste prijzen. Op naar de L1 !

Ook bij de ponies, reed Valerie Aaldering twee sterke proeven in Empe in de L2. Met 196,5 en 199,5 werden ze twee maal eerste! Ze vliegen de klasses door, en zullen zich nu klaarmaken voor de M1 selecties.

Bij de paarden reed Sandra Kamping Freriks een hele sterke eerste selectie met haar Jenson (v. Johnson) in de M1 met 204,5 en 205,5 en namen ook twee oranje linten mee naar huis!

Ook bij de paarden reed Sanne van Hensbergenen naar een 4e prijs tijdens de eerste selectie in de L2 in Brummen.

Ik ben erg trots op iedereen en wil jullie bedanken voor het fijne samenwerken, het open staan voor tips, niet alleen rijtechnisch maar ook wat betreft het nog fitter maken van jullie paarden zodat wat we van ze vragen nog beter uit de verf komt!Omdenken
4 november 2017

Yes, klaar met trainen, weer lekker in het zadel na twee weken even helemaal uit de running.. Vanmorgen begonnen met een super interessante dissectie bij Erik Bergman op het SMDC in Heesch als onderdeel van de opleiding die ik volg aan de Neo Classical School for the Art of Horsemanship bij Amber Koppen en Bas De Recht . Eigenlijk zou een ieder die met paarden traint dit moeten doen om eens te zien wat er nou allemaal onder de huid van een paard zit en wat er gebeurt met alle spieren, gewrichten, ligamenten e.d als je met een paard traint. Bewustwording, daar komen we verder mee! Bij de receptie bij het SMDC hangt een geweldige spreuk die erg toepasbaar is als je het mij vraagt!Hurona ELITE!!
20 oktober 2017

Wat een dag... wat een week!
Ik word maandag wakker met een flinke blaasonsteking. SHIT wat nu? Ik zou nog een keer trainen met HS Isabeau bij Femke Beljon, puntjes op de i voor de IBOP van vandaag in Brummen die ik zou rijden met haar maar ook met de 5 jarige Hurona. Koorts, antibioticakuur slaat niet echt aan... Woensdag besloten Isabeau te verplaatsen naar de IBOP op 12 december, en Ilse Lindenschot op Hurona te zetten: dit bleek prima te matchen dus besloten dat Ilse Hurona vandaag ging starten op de IBOP.

Waar gingen we voor? Het paard op een natuurlijke, ongedwongen manier voorstellen. En wat deden ze het goed! petje af Ilse Lindenschot ik vind het ongelofelijk knap hoe je zo even komt "invallen". Hurona wordt ELITE met 80,5 pnt!!. Mooi stukje uit het KWPN nieuws: "De Dorado-dochter Hurona (uit Turona ster pref prest PROK v.Negro, fokker M.J. Wijlaars uit Nuenen) van P. Buwalda uit Brummen kreeg dezelfde score.
"Deze merrie werd heel correct en sympathiek en op een natuurlijke manier voorgesteld. Ze heeft veel houding en balans in draf en galop en kan makkelijk schakelen. Daarnaast heeft ze veel souplesse."
(Bron: https://www.kwpn.nl/nieuws?itemId=NewsItem:15398 )

Ik besef me echt wat voor fijne mensen ik om mij heen heb om "de boel draaiende te houden" met mijn paarden als je zelf weg valt. Niet alleen Ilse, maar ook mijn top hoefsmid Joep Bont die altijd voor me klaar staat ("Joeeeep, hij heeft zijn ijzer er weer af"" .... en dan staat ie al weer met een nieuw ijzer klaar), een super tandarts Niek Jansen die van de week Guess zijn gebit weer mooi heeft gemaakt zonder dat ik er bij was. En last but not least: mijn sponsor Irma Wormgoor die Hurona afgelopen week nog een nieuw Trinity Equine zadel heeft aangemeten waardoor ze nog fijner liep!! Wat een top zadels,heel blij dat meerdere paarden nu dit zadel op hun rug hebben! DANK! http://www.trinity-equine.com

Only a good teamwork makes the dream work!Valerie Aaldering en Sandra Kamping presteren super in een klasse hoger
30 augustus 2017

Sandra Kamping en haar Jenson blijft ook in de M1 goed presteren. Tijdens hun tweede wedstrijd in de M1 behaalden ze maarliefst 6 winstpunten in Geesteren! Met 211 en 214 punten en mooi commentaar van de jury namen ze twee keer de eerste prijs mee naar huis.Valerie Aaldering reed afgelopen weekend in Geesteren met haar pony Sytste tijdens hun L2 debuut naar een 1e en 2e prijs en behaalden 4 winstpunten. Top debuut! Gefeliciteerd dames! Ik ben trots op jullie!

Kringkampioenen en afgevaardigden naar de Gelderse Kampioenschappen!
6 juli 2017

Ik ben weer onwijs trots op mijn leerlingen. Valerie Aaldering heeft met haar pony Sytse drie goede selecties gereden en kringkampioen geworden van Kring Berkel-Ijssel! Zij zullen aan de start verschijnen in de L1 op de kampioenschappen.

Bij de paarden heeft Sanne van Hensbergen die op de maandagavond in mijn clubles mee rijdt op de Veluwezoom, zich ook gekwalificeert voor de Gelderse Kampioenschappen met haar merrie Fleury, in de klasse L1. Super! Sanne krijgt naast mij ook les van Danielle te Bokkel en Dominique Dost.

Marit Arts is met haar pony Twinkel ook kringkampioen en zal aan de start verschijnen in de L2 cat B met haar topper!

Sandra Kamping Freriks reed niet mee voor de selecties maar had geloof ik als plan om heel snel door de klasses heen te vliegen... Inmiddels start ze met haar Jenson in de L2 dressuur. Op hun debuut behaalden ze twee keer een eerste prijs met 4 winstpunten en afgelopen zondag weer twee maal eerste met 211 en 214. Ze gaan binnenkort M1 dressuur. San, je bent een kanjer! !
Springamazone Dominique Dost laat zien dat ze ook goed dressuren kan!
21 juni 2017

Afgelopen maand had Dominique Dost met haar springgefokte merrie Goya de smaak goed te pakken in de dressuurring. In de B dressuur behaalde het duo in drie wedstrijden 12 winstpunten en scoorden ze elke wedstrijd boven de 200 punten en namen de oranje linten mee naar huis.... dat smaakt naar meer! Ze maken zich nu klaar voor de L1 dressuur. Hét bewijs dat een goede basis belangrijk is en zich terug betaalt; of je nou een dressuur- of springpaard hebt :)

HS Dressuurtraining verder in opleiding aan de NCSAH!
14 juni 2017

De eerste module is begonnen. Camacho en ik zijn ingestroomd in het Schooltraject bij de NCSAH voor meer verdieping in zowel het rijden als lesgeven. Na super interessante theorie vorige week hebben we deze week rijles van Bastiaan de Recht. Ongelofelijk hoe Camacho verbeterde! Daarna met de groep en Amber uit eten. Niet alleen heel leerzaam maar ook heel goede sfeer.


www.ncsah.nl
Leerlingen in de 'winning mood'!
17 mei 2017
Afgelopen weekend stond de eerste selectiewedstrijd alweer op het programma voor kring Berkel Ijssel. In Loenen kwam Valerie Aaldeirng aan de start met haar pony Sytste in de L1 dressuur en won beide proeven met 189 en 199,5 pnt.
Ook Sanne Hensbergen begint de selecties goed. Met haar paard Fleury won ze in de L1 een 1e en 2e prijs met 198 en 193,5 pnt.
Top gedaan dames, een mooie start van het outdoor seizoen!

Sandra Kamping Freriks bleef ook in de winnende modus met haar Jenson (v. Johnson). 26 april wonnen ze twee maal met 198,5 en 205,5 in de L1 en afgelopen zondag in Varsseveld weer super punten van 199,5 en 200,5 en een 1e en 2e prijs. Super knap!!


Hurona 2x in de prijzen
6 mei 2017

Hurona (Dorado x Negro) 2 x gewonnen op haar 2e wedstrijd in Zutphen met 198,5 en 199 pnt in de L1!


Outdoorseizoen van start: leerlingen presteren super!
17 april 2017
1 en 2 april stond de eerste buitenwedstrijd weer op het programma: CH Vorden op het mooie terrein van kasteel Vorden. Bij de ponies kwam nieuwe leerling Valerie Aaldering aan de start in de L1 dressuur met haar pony Sytse. Met 187,5 en 194 punten wonnen ze een 2e en 1e prijs. Bij de paarden startte Ilse Lindenschot voor het eerst met haar nieuwe merrie Expect SB (Tuschinski x Future) in de L1 dressuur. Ze behaalden 184 punten en een 3e prijs op hun debuut.

Gisteren op het paasconcours in Westervoort wonnen Valerie en Sytse weer een mooie 2e prijs met 184 en 190,5. Ook Marit Arts reed in Westervoort en maakte met haar Twinkel hun L2 debuut. Ze behaalden twee dikke winstpunten. Goed gedaan!

Bij de paarden reed Sandra Kamping Freriks ook in Westervoort in de L1 dressuur met haar Jenson (v. Johnson). Ze scoorden 207,5 en 206,5 punten en een 1e en 2e prijs. Eerder, zondag 2 april, reden ze in Wehl naar een megascore van 199,5 en 213 punten en twee maal een 1e prijs. SUPER begin van het outdoorseizoen.

Ik ben onwijs trots op iedereen! Het harde oefenen wordt beloond.


Wauw wat een toppers!
19 maart 2017

Na een winter met 'the moms' aan het werk geweest met aandacht voor conditie en weer in shape te komen, mochten ze vandaag voor het eerst mee op wedstrijd! Hurona (Dorado x Negro) en Grandicia (Zhivago x Gribaldi) startte ik vandaag in de L1 op de mooie accomodatie in Vragender. In een groot deelnemersveld kreeg Hurona twee dikke winstpunten een 6e prijs en Grandicia scoorde 195,5 en 200,5 pnt en twee keer een 2e prijs. Ze liepen er rond alsof ze het al jaren doen. Wat een top instelling!
Beide eigenaren bedankt voor het vertrouwen en de fijne samenwerking.
Leerling Sandra Kamping Freriks reed ook twee fijne proeven met Jenson en wonnen een 3e en 5e prijs, ook in de L1.
BRONS voor Marit Arts en Twinkel op het NK!
11 maart 2017

Met een big smile en met het mes tussen de tanden reed Marit een goede proef met haar Twinkel in de L1 cat B. Ze kregen heel mooi commentaar van de jury's en verdienden een bronzen medaille!! Super trots op jullie!!


Van verenigingsles op de woensdagavond naar twee eerste prijzen op je wedstrijddebuut
04 februari 2017

Deze winter ben ik gevraagd om naast de verenigings dressuurles op de woensdagavond extra dressuurlessen te geven waar ook mensen van buiten de vereniging zich voor op konden geven. Elke woensdagavond geef ik les aan fanatieke leden van HSV de Veluwezoom. In oktober ben ik begonnen en viel me op dat er een jongen heel fanatiek was. Tjalling Krikke. Hij wilde graag alles leren, het aan de teugel rijden, het schakelen, contragalop, etc. Al snel ging Tjalling met zijn merrie vooruit en afgelopen weekend was het doel om een winstpunt in de B dressuur te rijden om zo het startbewijs voor het springen te hebben. In de les reden we de proeven door met Tjalling voorop en de dames erachteraan. Het harde oefenen is niet voor niets geweest want ze wisten op hun wedstrijddebuut twee eerste prijzen mee naar huis te nemen met 194 en 190,5 punten. SUPER gedaan!


Marit Arts en Twinkel Gelders Kampioen!
28 januari 2017

Als eerste de baan in, durven rijden en overal ook nog aan denken wat we geoefend hebben afgelopen week.
Wat een toppers!
Met een gemiddelde van 202,5 punt kwamen ze aan kop en bleven ze ook.
Op naar het NK!
Extra dressuurlessen "bewuster paardrijden" geslaagd bij PSV de Veluwezoom
27 januari 2017

Deze winter ben ik gevraagd om naast de verenigings dressuurles op de woensdagavond extra dressuurlessen te geven waar ook mensen van buiten de vereniging zich voor op konden geven. Met 11 fanatieke ruiters, die geen wedstrijden rijden maar graag willen leren en verbeteren, tot ruiters die morgen op de kampioenschappen aan de start verschijnen reden mee. De thema's rijtechniek en houding en zit- en dan met name de invloed van een goede en niet goede zit op je paard, heb ik gekozen om mee aan de slag te gaan. Met veel plezier en bewustwording heb ik, en geloof ik de ruiters ook de (altijd koude! Brrrr) zondagen ervaren!


Sandra en Jenson 5e prijs op de Gelderse Kampioenschappen
21 januari 2017

Gereden voor wat je waard bent met het mes tussen de tanden, dat is wat Sandra heeft gedaan.
In een sterk deelnemersveld met goede paarden en handige ruiters lieten ze zien dat ze er thuis hoorden.
Ze kregen van de ene jury 190,5 en de andere 205 met mooi commentaar.
Dit resulteerde in een 5e prijs! Heel trots op jullie! !
Marit Arts en Sandra Kamping kringkampioen, op naar de Gelderse Kampioenschappen!
14 januari 2017

Net als Sandra Kamping die de laatste selectie ook wist te winnen en kringkampioen werd bij de paarden, mocht ook Marit Arts met haar pony Twinkel haar kringkampioen prijs in ontvangst nemen afgelopen weekend. Sandra zal aankomende zaterdag aan de start verschijnen op de Gelderse Kampioenschappen in de B dressuur in Westervoort, en Marit volgend weekend in de L1. Trots op jullie! We gaan ervoor!


Marit Arts wint ook derde selectie met een super score van 201,5!
22 december 2016

Elke week met volle inzet lest Marit met haar pony Twinkel.
Van alles wil ze verbeteren, een super focus voor iemand van 12 jaar, en dat ziet ze nu ook terug op de wedstrijden. De derde selectiewedstrijd wisten ze te winnen met 201.5 punt in de L1 dressuur.

Goed gedaan!
Ook Manon Top en Exclusive winnen eerste selectie, en worden 3e bij de tweede selectie!
28 november 2016

Manon Top en haar knappe Exclusive (v. Zhivago) doen ook in de M1 meteen goed mee.
Tijdens de eerste selectiewedstrijd vorig weekend, en tevens pas hun tweede M1 wedstrijd, mochten ze het oranje lint ophalen met 192,5 punten. Afgelopen weekend in Bathmen stond de tweede selectie in Bathmen op het programma en daar werden ze derde met 191, met maar 1 puntje verschil met de nummer 1, de kopgroep was dus aan elkaar gewaagd.

Gefeliciteerd Manon en "Clusie!"Sandra Kamping Freriks en Marit Arts winnen ook tweede selectie, Manon Top en Exclusive winnen M1 debuut!
14 november 2016

Wat ben ik trots op iedereen. Allemaal een eigen doel, hier consequent naar toe trainen en daar veel van leren en met plezier. Vorige week wilde Sandra tijdens de les op de woensdag nog even de puntjes op de i zetten voor de tweede selectie. Het weekend won ze met haar Jenson ook de tweede selectiewedstrijd in de B dressuur met 204 en 214 punten!Afgelopen zaterdag was ik in Heeten om Manon Top en Exclusive te begeleiden tijdens hun M1 debuut. Geweldig om te zien dat Manon de afgelopen jaren veel meer vertrouwen heeft gekregen en geen angst meer heeft. Ze reed met een glimlach de proef door, ook al vond Exclusive het juryhokje en vooral de mensen die achter het glas zaten toch wel heel interessant. De jury gaf haar complimenten voor het fijne rijden, en ze mochten op hun debuut meteen het oranje lint meenemen en een dikke winstpunt. Genieten!

Gisteren reed Marit met Twinkel hun tweede selectiewedstrijd. Ook zij mochten het oranje lint ophalen en namen ook twee ruime winstpunten mee naar huis. Omdat het programma erg uit liep en ze wel een uur er op zat voor de proef was het flitsende eraf, maar dat kon ze zelf goed relativeren. Ook de mensen die "achter de schermen" en niet op wedstrijden rijden en elke week of maand fanatiek lessen om beter te worden met hun paard verdienen een compliment! ik ben trots op jullie!


Indoor selectiewedstrijden van start: leerlingen winnen!
30 oktober 2016

Vanmorgen was ik vroeg uit de veren om Marit Arts te begeleiden tijdens haar eerste selectiewedstrijd met Twinkel in de klasse L1 in Gendringen. Marit lest elke week fanatiek en doet haar uiterste best om zich steeds weer meer te ontwikkelen. Twinkel heeft laatst een super behandeling gehad van Ellen Door- Menalda en dit is echt terug te zien. Marit liet een mooie proef zien met als jury commentaar; 'vriendelijk gereden proef', daar gaan we voor! We hebben de laatste weken hard gewerkt aan een stil beeld en harmonie, leuk dat een jury dit ziet en benoemd. Marit mocht het oranje lint ophalen met 186 punten. Het was wel stoer van haar en Twinkel, als enige B pony tussen allemaal 'grote' C-ponies ;-)

Vorig weekend reed Sandra Kamping Freriks haar eigen gefokte Jenson (v. Johnson) naar twee keer de overwinning tijdens de eerste selecties in de B dressuur met 205 punten. In de andere proef scoorden ze 210 punten. Binnenkort zullen er nog meer selecties van start gaan in andere kringen waar ik zal begeleiden: we gaan ervoor!


Manon Top en Esmé Nijland pakken de overwinningen bij de paarden, Ilse en Marit doen hun uiterste best op de hippiade ponies
30 augustus 2016

Afgelopen weken hebben een aantal leerlingen weer hun beste beentje voor gezet met hun paarden en ponies. Manon Top is helemaal weer back on track met haar Exclusive. Ze reed naar twee overwinningen met haar zwarte ruin in de L2 in Haarle met 196 en 204,5 punten. Afgelopen zaterdag ben ik de hele dag aanwezig geweest op de Hippiade in Ermelo waar Ilse Lindenschot en Macrider Cicero aan de start verschenen in de ochtend in de Z1 dressuur. Ze begonnen een hele sterke proef met aan het eind hier en daar wat foutjes, maar overall heel tevreden. Uiteindelijk scoorden ze een gemiddelde van 220 punten wat een 8e plek opleverde in de eerste proef. Knap gedaan. Op naar de Z2!

's middags kwam nieuwe leerling Marit (op de foto rechts) aan de start in de B dressuur met haar pony Twinkle. Marit is nog maar 11 jaar en ze heeft al een hele professionele en knappe focus. Voor Marit en Twinkel was dit de eerste keer op zo'n groot kampioenschap. Twinkel vond alle vlaggen en ponies naast de bak toch wel erg spannend dus het liep niet helemaal zoals Marit gehoopt had. Ze reden wel een ruime winstpunt bij alle juryleden en ze hebben weer veel geleerd; er is nog een hele toekomst! Zondag reed Esmé Nijland mee in Geesteren met de knappe en inmiddels drachtige merrie Vai (v. Gribaldi) voor de tweede keer in de M1. Ze wisten meteen een super eerste prijs mee naar huis te nemen met 201 punten!! Toppers!


Ilse en Macrider Cicero plaatsen zich voor de Hippiade!
11 augustus 2016

Ilse kan haar laatste jaar bij de ponies op een mooie manier ervaren. Na een super 2e prijs op Outdoor Gelderland reed ze afgelopen weekend mee op de Gelderse Kampioenschappen bij de Z1 ponies in Rekken. In een sterk deelnemersveld met heel veel goede jonge amazones en ponies wist Ilse met Macrider Cicero 2 gedurfde proeven neer te zetten en lieten ze zien dat ze bij de kopgroep thuis hoorden. Ze wonnen een 4e prijs en hebben zich hiermee geplaatst voor de Hippiade in Ermelo op 27 augustus. Naast Cicero reed ze ook de goedgekeurde welsh hengst Orchard Red Prince in de Z1. Voor het eerst startte ze hem op wedstrijd. Ze reed zeer gedurfd en haalde er alles uit wat er in zat. Ze kregen een nette score van de jury en eindigden in het midden in het eindresultaat. Knap gedaan!


Leerlingen doen het goed tijdens het outdoor seizoen!
31 juli 2016

Sommigen hebben even een wedstrijdpauze gehad en hebben het outdoorseizoen weer opgepakt, anderen trainen voor de outdoorkampioenschappen, ieder heeft zo zijn eigen doel en plan. Dat ik daar een steentje aan bij kan dragen is heel erg leuk! Gisteren reed Esmé Nijland de sympathieke merrie Vai (v. Gribaldi) voor de laatste keer in de L2 naar twee keer een eerste prijs in Zevenaar met 186,5 en 200 punten.

Een paar weken terug, maar zeker het vermelden waard: Manon Top is weer fanatiek met Exclusive (v. Zhivago) aan het trainen en heeft de start op wedstrijden weer gemaakt in de L2 in Heeten. Ze wonnen een 4e prijs met 194,5 punten en zijn weer back on track! Ook Lisa Gierman deed goede zaken met Florion in Beekbergen. Ze wonnen een 3e prijs in de L1. Dominique Dost rijdt in een andere discipline zeer verdienstelijk. In het springen behaald ze met Goya verschillende prijzen. Toppers!


Welkom op stal, dames
02 juli 2016Welkom op stal, jonge dames!
De nieuwste aanwinsten van HS Dressuurtraining zijn, sinds 3 juni, HS Isabeau (Charmeur x Sandro Hit) en sinds 2 juli nu ook haar 3-jarige halfzus Isarola (Charmeur x Rhodium). Beide gaan in training (zadelmak maken en aanrijden).
Outdoor Gelderland: Ilse Lindenschot en Macrider Cicero een fantastische tweede prijs!
29 juni 2016

Op het juiste moment pieken en rijden voor wat je waard bent, dat heeft Ilse gisteren tijdens de finale op Outdoor Gelderland laten zien met haar Cicero. We trainen nu sinds een jaar samen. (Bijna) elke week (op een vakantie of rustperiode voor Cicero na) lest Ilse fanatiek bij mij. Werken aan controle, harmonie, de oefeningen, elke week laat ze zien dat ze haar doelen nastreeft en fanatiek geoefend heeft. Gisteravond in Papendal viel alles op z'n plek in de proef. Cicero wordt snel wat overijverig omdat hij het allemaal zo goed wil doen. Ilse liet zien daar heel professioneel en met gevoel mee om te gaan. En dan na de proef zeggen "de plaatsing maakt mij ook eigenlijk helemaal niet uit, ik ben zo blij dat hij het zo goed deed en dat ik goed gereden heb": daar kan ik als trainer alleen maar heel blij van worden! Ilse: Ik ben echt super trots op jullie en voor mij zijn jullie winnaars!


Leerlingen doen het goed! Ilse, Esmé en Maaike in de prijzen.
19 juni 2016Dit weekend was ik beide dagen vroeg uit de veren om Maaike van Schie en Ilse Lindenschot te begeleiden op wedstrijd. Beide dames startten in Empe. Gisteren reed Maaike met haar paard Desiree een mooie proef in de B dressuur, ze wonnen een 4e prijs met 200,5 punten. Ilse Lindenschot reed vanmorgen met haar pony Macrider Cicero een hele fijne eerste proef in de Z1 dressuur. Ze kregen van de jury een mooi puntenaantal van 228 punten en mochten een eerste prijs in ontvangst nemen. Ook Esmé Nijland deed goede zaken met haar merrie Viavai in Zevenaar in de L2 dressuur. Ze wonnen een 1e en 2e prijs. Ik ben trots op jullie!
Ilse en Cicero plaatsen zich voor Outdoor Gelderland!!!
17 april 2016

Vandaag hebben Ilse Lindenschot en Macrider Cicero in Loerbeek gestreden om een startbewijs voor Outdoor Gelderland in de Z1 pony's. En dat is gelukt!! Ze reden een fijne proef en werden 3e met 219 punten. Yes!
Leerlingen doen het goed tijdens eerste outdoorwedstrijd!
10 april 2016
Afgelopen weekend stond de eerste outdoorwedstrijd weer op het programma in Vorden bij het kasteel. Zaterdagochtend vroeg om 07:45 zat Ilse Lindenschot op haar pony MacRider Cicero om te beginnen in de klasse Z1 dressuur. Ze liet een eerste nette proef zien waarmee ze 206 punten behaalden. Na samen even geëvalueerd te hebben besloot Ilse de tweede proef een schepje er bovenop te doen omdat Cicero de eerste proef mooi bleef wachten en ze de controle hield. Dit kwam goed uit de verf en deze proef wonnen ze met 221 punten! De jury gaf mooie punten en commentaar waaronder een 9 voor de stap. Daar waar we veel aandacht aan besteed hebben de afgelopen tijd.. Oefening baart kunst... Heel mooi dat jury's dit dan ook zien en belonen.


Daarnaast reed Ilse twee jonge hengsen in de klasse L1 dressuur. Spoekedammetjes Nick en Jacodi's Maritza's Maison, beiden een zoon van Jacodi's Bo's Barclay, die weer een zoon is van import hengst Woodrow Carisbrooke, die ik vroeger zelf naar de Z dressuur heb gereden bij de ponies. Geweldig om te zien wat voor een gave nakomelingen er nu (alweer zo'n 9 jaar later..) rondlopen. Ilse reed alle vier de proeven ruime winst en klasseert de hengsten hiermee in de klasse L. Met Spoekedammetjes Nick behaalde ze ook nog een 3e prijs. Petje af Ilse!!! Zondag bij de paarden reed "oud"-leerling Willem Dijkstra voor het eerste een officiële wedstrijd met zijn paard Callixtus en ze reden meteen een winstpunt in de klasse B. Ik ben trots op jullie! Ook leerling Maaike van Schie deed goede zaken. Met haar merrie Desiree reed ook zij voor het eerst een buitenwedstrijd en behaalden een nette 188 punten in de klasse B. Gefeliciteerd!Eisenhower wint eerste wedstrijd met nieuwe eigenaar in Duitsland!
5 maart 2016

De knappe ruin Eisenhower(Zhivago x Clint Eastwood) die ik een jaar heb opgeleid is onlangs verkocht naar Duitsland.
Ik kreeg vandaag het mooie nieuws dat ze heel blij met hem zijn en hij zijn eerste wedstrijd heeft gewonnen met zijn nieuwe ruiter!

lse Lindenschot en MacRider Cicero reserve kringkampioen Z1; op naar de Gelderse Kampioenschappen!
9 januari 2016
Ilse en Cicero hebben samen weer hun beste beentje voor gezet tijdens de laatste selectiewedstrijd in Laag Soeren. Ze oefenen er hard voor en dat zie je terug in de proeven. De combinatie was de beste van de Z1 D/E en behaalden een ruime winstpunt. Ze zijn tweede van de kring Berkel-Ijssel geworden.

Gefeliciteerd, ik ben super trots op jullie!
Leerlingen sluiten het jaar goed af!
December 2015
Wat is dit jaar snel voorbij gegaan... Ik heb weer veel mooie paarden "projecten" gehad.. Nieuwe leerlingen die graag samen met hun paard steeds een beetje beter willen worden, en wat doen ze allemaal hun best! De ene op recreatief niveau, de ander op wedstrijdniveau. De ene om vooral het mentale deel meer onder de aandacht te brengen, de ander om rijtechnisch juist weer beter te worden. Wat mijn doel van dit jaar was: het beste uit mijn leerlingen proberen te halen zodat ze dit over kunnen brengen op hun paard of pony en ze één team worden. En vooral: met veel plezier en bewustwording in het rijden. Ik geloof dat dat aardig gelukt is, en we gaan vol goede moed het nieuwe jaar in!Een paar leerlingen uitgelicht die deze maand op wedstrijden verschenen:

Ilse Lindenschot sloot het jaar mooi af met weer een heel net aantal punten in de Z1 met haar pony Macrider Cicero. Ze komen pas net uit in deze klasse maar krijgen al mooie punten. Op de selectiewedstrijd in Brummen werden ze 2e van de kring met 218 punten. Eind januari zullen zij aan de start komen op de Gelderse Kampioenschappen in Ermelo.
Maaike van Schie lest sinds afgelopen zomer bij mij met haar merrie Daisy. Op hun derde wedstrijd in Laag Soeren behaalden zij een mooi aantal punten van 188 en 190 in de klasse B.
Nieuwe leerling Anne Britt van der Minnen reed met haar merrie Gitania (Furst Romancier) een super wedstrijd in Zevenaar. In de klasse B wonnen zij een 1e en 2e prijs met ook 188 en 190 punten. Gefeliciteerd!

Het is fantastisch om zo het nieuwe jaar in te gaan en om mijn passie en opleidingen te kunnen overbrengen en toe te passen aan gemotiveerde amazones en ruiters, om zelf te mogen lessen bij een super trainer, bijscholingen te volgen, want ik wil natuurlijk zelf nog veel en veel beter worden!


Bekijk hier het nieuws van 2015 en 2014 in het nieuwsarchief