Biografie

Dit is de website van Hester Slegt, met daarop alle informatie over de aangeboden dressuurlessen, wedstrijdvoorbereiding- en begeleiding en verdiepende coaching.

Even voorstellen: Al op jonge leeftijd verdiepte Hester zich in het opleiden van pony's en paarden. Van het zadelmak maken en aanrijden, tot het doortrainen tot en met Z niveau. Vanaf haar veertiende bracht ze verschillende goedgekeurde pony- hengsten uit op wedstrijden, verrichtingen en hengstenshows. Er werden mooie resultaten behaald waaronder o.a. vele keren kringkampioen, twee keer regiokampioen en meerdere malen deelname aan Nederlandse Kampioenschappen. Op haar achttiende heeft ze de overstap gemaakt naar de paarden waarmee ze in verschillende klassen uitkomt op dressuurwedstrijden. Ze is bevoegd om elk paard in de klasse Z te starten. Hester is in de leer geweest bij verschillende gerenommeerde trainers als Alex van Silfhout, Femke Beljon, Bastiaan de Recht en Maarten van Stek.

Achtergrondinformatie: In 2013 is Hester afgestudeerd aan Hogeschool van Hall Larenstein in Wageningen waar ze de opleiding 'Equine, Leisure and Sports' in vier jaar heeft afgerond: een mix van paardenmanagement en paardenwetenschap. Als onderdeel van deze studie heeft ze de minor Prestatiepsychologie gestudeerd. Daarnaast is Hester in het bezit van het diploma KNHS Instructeur Wedstrijdsport Dressuur ("ORUN niveau 4") en is hiermee bevoegd les te geven aan combinaties in de gehele breedtesport: van B tot en met ZZ Licht niveau.